Enduro rallijs Zante 2019 – SDK
Enduro rallijs Zante 2019

Enduro rallijs Zante 2019

Baltijas 2.posms 06.07.2019

Moto-tūrisma pasākums Enduro Rallijs 2019, 6.jūlijs, Zante, Latvija

Enduro Rallijs ir motosporta veids, kur komandai, kas sastāv no diviem sportistiem (Tūristu klasē iespējami arī vairāki dalībnieki), jābrauc pa GPS iekārtā iezīmētu maršrutu, jāsacenšas speciālajos testos uz ātrumu un jāveic citi dažādas sarežģītības speciālie testi un uzdevumi. 

Papildus jau ierastajām rallija klasēm, ieviesta vēl viena bezceļu bagijiem paredzēta klase – SSV, kurā iespējams startēt diviem braucējiem ar vienu transportlīdzekli. Kā arī ir veiktas dažādas izmaiņas trases konfigurācijā, lielākā no tām mainīts trases virziens, šogad tas būs pretējs ierastajam. Nav aizmirsts arī par Tūristu klases braucējiem, kuriem tiek gatavots no pamatrases vēl atšķirīgāks pārbrauciena maršruts par iepriekšējos gados izbraukto.

Organizators – Moto Piedzīvojumu Klubs apPasaule.

ENDURO RALLIJS - ir motosporta veids, kur komandai, kas sastāv no diviem cilvēkiem (Tūristu klasē iespējami arī vairāki dalībnieki), jābrauc pa GPS iekārtā iezīmētu maršrutu, jāsacenšas speciālajos testos uz ātrumu un jāveic citi dažādas sarežģītības speciālie testi un uzdevumi. 

 

KLASES

Augstākas sarežģītības distance ar vairākiem speciālajiem testiem, veicama ar sporta motociklu vai pilnpiedziņas kvadraciklu. Tehniski sarežģītu un fiziski grūtu šķēršļu pārvarēšana – smiltis, dubļi, izcirtumi, grāvji

Hard Enduro klase - moto tehnika līdz 129 kg

Hard Enduro Hobby klase - moto tehnika līdz 129 kg, un braucējam nekad nav bijusi izsniegta gada enduro licence

ATV Quads klase - kvadracikli ar riteņu formulu 4x4

 

Vidējas sarežģītības distance ar vairākiem speciālajiem testiem veicama ar ielas enduro motociklu (virs 130kg) vai kvadraciklu ar aizmugurējo riteņu piedziņu. 

Soft Enduro klase - moto tehnika no 130 kg un vairāk

Sport Quads klase - kvadracikli ar riteņu formulu 4x2

SSV - Viens transportlīdzeklis ar diviem braucējiem 

 

 

Vienkāršota distance, kuru var veikt bez lielas pieredzes motosportā ar mototehniku, kas piemērota braukšanai pa cietu segumu – grants ceļiem, stigām un takām. 

Tūristu klase – nav noteikts ne dalībnieku skaits komandā, ne moto tehnikas vienību skaits, ne tips. Mototehnikas vienības var būt atšķirīgas. Klasei netiek uzskaitīti un aprēķināti sacensību rezultāti un netiek noteikti uzvarētāji. Visus kontrolpunktus apmeklējušās komandas tiks apbalvotas ar sertifikātiem par sekmīgu piedalīšanos. 

 

TRASES GARUMS: līdz 120 km, ieskaitot speciālos testus, Tūristu klasei līdz 100 km

 

KONTROLPUNKTI: līdz 40 

SPECIĀLIE TESTI: Krosa tests Lasīšu smilšu karjers, Extreem tests Kalniešu mototrase

Piedalās klases - Hard Enduro, Hard Enduro Hobby, ATV Quads, Soft Enduro un Sport Quads